VARSTVO PODATKOV

VIZIJA ZASEBNOSTI 

V sodobni družbi je pravica do zasebnosti ena najpomembnejših človekovih pravic. V podjetju IRRO d.o.o. se tega zavedamo in spoštujemo zasebnost naših strank, zato z njihovimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno, pazljivo in predvsem skladno z v Republiki Sloveniji veljavnimi predpisi ter internimi akti podjetja. Dostop do osebnih podatkov je dovoljen le pooblaščenim zaposlenim v obsegu in z namenom, ki  je nujno potreben za nemoteno izvajanje delovnih procesov, zagotavljanje storitev družbe. 

POOBLAŠČENA OSEBA ZA VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

IRRO d.o.o. ima osebo pooblaščeno za varstvo osebnih podatkov, ki je dosegljiva po elektronski pošti na naslovu info@socks-nogavice.si oz. navadni pošti na naslov IRRO d.o.o. Stanetova ulica 19, 3000 Celje, s pripisom »za VARSTVO PODATKOV«. Podatki o pooblaščeni osebi so objavljeni na spletni strani www.socks-nogavice.si 

Posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki, lahko s pooblaščeno osebo za varstvo podatkov sami stopijo v stik glede vseh vprašanj, povezanih z obdelavo njihovih osebnih podatkov in uresničevanjem njihovih pravic na podlagi veljavnih predpisov, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. 

NAMENI OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV IN PRAVNI  TEMELJI 

a) osebne podatke strank obdeluje v okviru in za namen pošiljanja elektronskih novic, kar teče preko  sistema MailerLite. Uporablja se samo baza, ki je bila obnovljena oziroma na novo snovana ob uvedbi  zakona GDPR. 

b) osebne podatke strank obdeluje tudi v okviru pošiljanja izbranih izdelkov naročenih s spletne  trgovine socks-nogavice.si, ki jih priporoča IRRO d.o.o.. Pri obdelavi pa se uporablja program in sistem  dostavne službe GLS. 

c) Varnost osebnih podatkov ob nakupu je zagotovljena tudi z upoštevanjem veljavnih zakonskih  obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov. 

e) IRRO d.o.o. zbira osebne podatke tudi ob obisku spletne strani, prek piškotkov, za namene  zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja spletne  strani oz. portala ter štetja uporabnikov na spletnem mestu oz. portalu. Več o piškotkih si preberite tukaj. 

OBDELOVALCI OSEBNIH PODATKOV IN MOREBITNI  PRENOS OSEBNIH PODATKOV V TRETJE DRŽAVE

IRRO d.o.o. osebnih podatkov ne prenaša v tretje države. Osebne podatke pridobljene iz stani naročil pa obdelujemo s programom dostavne službe GLS, ki naročene pakete tudi dostavlja. 

PRAVICE POSAMEZNIKOV 

S pisno zahtevo, poslano na naslov: IRRO d.o.o. Stanetova ulica 19, 3000 Celje, s pripisom »za VARSTVO PODATKOV«, lahko posameznik zahteva dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje oz. omejitev  obdelave ali izbris osebnih podatkov, ugovarja obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim ter  zahteva prenos podatkov.

Posameznik lahko dane privolitve v obdelavo osebnih kadarkoli trajno ali začasno, v celoti ali delno prekliče s pisno zahtevo, poslano na naslov: IRRO d.o.o. Stanetova ulica 19, 3000 Celje, s pripisom »za VARSTVO PODATKOV«. 

Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. 

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS, če meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. 

NAČINI PRIDOBIVANJA IN VRSTE OSEBNIH PODATKOV

Osebne podatke zbiramo oziroma sprejemamo na različne načine: 

Z vpisnico za pristop k bazi kupcev IRRO d.o.o.. Podatke vnesemo prek spletnega vmesnika v  glavno elektronsko bazo podatkov. 

Z registracijo na spletni strani IRRO d.o.o. www.scoks-nogavice.si prek spletnega obrazca. Pri tem  načinu vpisa se vaši podatki v roku 4 tednov prenesejo v glavno elektronsko bazo podatkov. – Ob prijavi na e-novice na spletni strani IRRO d.o.o. www.scoks-nogavice.si 

Pri tem načinu vpisa se vaši podatki v roku 4 tednov prenesejo v glavno elektronsko bazo podatkov. – Ob uporabi spletne strani. Pri tem gre za spletne piškotke, o čemer si lahko več preberete v  nadaljevanju. 

Občasno prek nagradnih iger, natečajev in aktivnosti za člane, pri čemer je potrošnik vedno  seznanjen z namenom zbiranja in uporabe osebnih podatkov. 

Prek družabnih omrežij in drugih marketinških orodij, kot so aplikacije, pri čemer je potrošnik  vedno seznanjen z namenom zbiranja in uporabe osebnih podatkov. 

Prek vaših vprašanj po elektronski pošti, navadni pošti ali prek drugih oblik komunikacije, ki temeljijo na osebnih podatkih. 

Oseba, ki s privolitvijo odda svoje osebne podatke in vsaj en kontaktni podatek, vstopi v bazo kupcev IRRO d.o.o.. Vpis v bazo je brezplačen in z njim stranka nima nikakršnih obveznosti. 

Za nadaljnjo uporabo in obdelavo pridobivamo in hranimo naslednje podatke: 

osnovni osebni podatki za registracijo (ime, priimek, naslov, e-naslov, mobilna ali stacionarna  številka); 

uporabniško ime in geslo

osebne izkušnje in mnenja o izdelkih

podatki za izstavitev računa v spletni trgovini (številka plačilne kartice, datum veljavnosti, CVV-koda,  naslov za dostavo in izstavitev računa); 

podatki o nakupih in transakcijah (vrsta in število kupljenih in vrnjenih izdelkov, datum nakupa); – podatki z naslova podpore strankam (vprašanja, odgovori in podatki, ki nam jih posredujete v tem  kontekstu); 

fotografije, videoposnetki in komentarji, ki nam jih sami pošljete ali objavite; – podatki z družabnih omrežij, ki nam jih posredujete s prijavo na spletni strani prek družabnih omrežij  oziroma z interakcijo prek Facebook strani Socks nogavice; 

lokacija in geolokacijski podatki, ki nam jih sami posredujete; 

vaši osebni podatki, pridobljeni iz javno dostopnih virov, vključno s podatki z družabnih omrežij; – drugi podatki, ki nam jih posredujete v kontekstu vašega samoiniciativnega povpraševanja. 

Za analizo spletne strain www.socks-nogavice.si uporabljamo orodje Google Universal Analytics, ki jo nudi Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, Združene države Amerike.  Podatki, ki jih Google Universal Analytics zbira o vaši uporabi spletne strani (npr. vaš začetni URL, spletni  brskalnik, ki ga uporabljate, nastavitve jezika, računalniški sistem ali ločljivost zaslona), se shranjujejo in  analizirajo na Googlovem strežniku v Združenih državah Amerike, nato pa so nam prek orodja Google  Universal Analytics dostopni v anonimizirani obliki.

Google ima certifikat EU-US Privacy Shield, zato za svojo obdelavo podatkov uporablja ustrezno raven varstva podatkov. Svetujemo vam, da si za dodatne informacije o storitvi Google in Google Analytics preberete Googlovo izjavo o zasebnosti. 

ROKI HRAMBE OSEBNIH PODATKOV 

IRRO d.o.o. bo obdeloval osebne podatke v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za dosego zasledovanega cilja, če so pridobljeni na podlagi privolitve, pa do preklica. 

Osebne podatke tako obdeluje do izpolnitve namena oziroma v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna  v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe, razen v primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov  zapovedan z zakonom. V slednjih primerih IRRO d.o.o. podatke hrani v skladu z zakonsko zapovedjo. 

Datum: 07.03.2023