S spletno stranjo www.socks-nogavice.si/.com upravlja podjetje IRRO d. o. o., Celje. 


Polno ime: IRRO, mednarodna trgovina in storitve, d.o.o. 

Kratko ime: IRRO d. o. o. 

Naslov: Stanetova ulica 19, 3000 Celje 

Telefonska številka: 03 49 30 453 

Matična številka: 5787530000 

Davčna številka: SI 74365690 

Družba je zavezanec za DDV. 

TRR: IBAN SI56 0311 8100 1166 191odprt pri banki SKB d.d. 


Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani www.socks-nogavice.si/.com (v  nadaljevanju: socks-nogavice.si/.com ali Socks-nogavice) so sestavljeni v skladu z  Zakonom o varstvu potrošnikov ter ostalo predpisano zakonodajo za prodajo preko  interneta in takšen način poslovanja. Pogoji obravnavajo delovanje Spletične ter poslovni  odnos med IRRO d. o. o., (v nadaljevanju: IRRO), registriranimi uporabniki (v nadaljevanju:  uporabniki) in kupci blaga ali storitev (v nadaljevanju: kupci). 

1. Splošno o Socks-nogavice.si/.com 

Socks-nogavice (www.Socks-nogavice.si/.com) je spletna stran, na kateri se izvaja spletna  prodaja nogavic, spodnjega perila, kopalk, programa za plažo in preostalega tekstila in  dodatkov. 

2. Ponudba in izvor 

Ponudba, ki se nahaja na spletni strani, se lahko zaradi narave poslovanja dnevno  spreminja. Cene posameznega blaga so redne in akcijske cene oz. cene s popustom. IRRO d. o. o. odgovarja za kvaliteto blaga ali izvedbo storitve. IRRO tudi odgovarja za  morebitne pritožbe ali posledice, ki bi lahko nastale, ko uporabnik koristi blago ali storitev. Za izvedbo storitev ali prodajo blaga in s tem povezanimi morebitnimi pritožbami je v celoti  odgovorna IRRO d. o. o. 

Fotografije, slike ali posnetki, objavljeni v okviru ponudb, so last IRRO d. o. o. ali njenih  dobaviteljev, poslovnih partnerjev ali pa so le zgolj simbolični in ne zagotavljajo natančnih  lastnosti izdelka ali storitve ter lahko prikazujejo simbolično ali dejansko storitev, ponudbo,  podjetje ali blago.

Izvor izdelkov 

Izdelki so originalni. Zahvaljujoč neposredni poti od dobavitelja do končnega kupca (brez  posrednikov) jih lahko ponudimo po ugodnih cenah. 

3. Nakup in račun 

IRRO d. o. o. nastopa kot podjetje, ki ponuja blago ali storitve preko interneta. Kupec znesek plača podjetju IRRO d. o. o., skupaj z blagom ali storitvijo pa prejme tudi  račun. Podjetje posluje na območju Republike Slovenije. 

Izdelke pošiljamo na območje Republike Slovenije. 

Z registracijo obiskovalec/kupec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa ter  dostop do vseh podatkov pogodbe na daljavo. 

Kupoprodajna pogodba med podjetjem IRRO d. o. o. in kupcem je v spletni trgovini  www.socks-nogavice.si/.com sklenjena v trenutku, ko IRRO d. o. o. kupcu pošlje prvo  elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (naslov: info@socks-nogavice.si – potrditev prejema naročila št. ____ ). 

Od tega trenutka dalje so vse cene in ostali pogoji določeni ter veljajo za podjetje IRRO d. o.  o. in za kupca. Kupec je oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše  spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče. 

Kupoprodajna pogodba (prvo elektronsko sporočilo o oddaji in statusu naročila) je v  elektronski obliki shranjena na strežniku podjetja IRRO d. o. o. 

Kupec račun prejme na svoj elektronski naslov, prenese si ga lahko tudi v svojem profilu  v spletni trgovini www.Socks-nogavice.si/.com. Vsak paket vsebuje dobavnico na  katerem so navedeni podatki stranke, kupljeni izdelki in skupna cena naročila.

4. Načini plačil ponudb 

Nakup preko Socks-nogavice.si/.com je varen, preprost in udoben. Kupec mora poskrbeti,  da so njegovi podatki pravilni in resnični, ne glede na način plačila, saj tako omogoča  dostavo na pravi naslov v roku. 

Omogočamo naslednje načine plačila: 

Plačilo preko UPN naloga (po predračunu) 

Uporabnik lahko opravi nakup tudi preko telefona na št. 03 49 30 453. Po naročilu se mu na  njegov naslov pošljejo vsi podatki za nakazilo, ki ga kupec lahko izvrši na pošti, banki, spletni  banki ipd. Po vplačilu naloga se kupcu pošlje izdelek in račun. 

Plačilo s plačilno kartico (Maestro, Mastercard, Visa, Activa)/ PayPal 

S plačilnim sistemom na naši spletni stani po zaključeni košarici lahko varno uporabite eno  izmed ponujeni kreditnih/debetnih kartic in izvedete plačilo po navodilih spletnega  plačilnega sistema. 

Plačilo po povzetju 

(Odkupnino paketa lahko dostavne službe kurirju ob dostavi plačate z gotovino ali s  kreditno/debetno kartico): 

Dostava naročenih izdelkov v naši spletni trgovini se izvede v najkrajšem možnem času in  je odvisna od razpoložljivosti izdelkov. Izdelke bomo dostavili na naslov (preko dostavne  službe ), ki ste ga navedli ob registraciji oz. ob nakupnem postopku. Priporočamo vam, da  navedete naslov, na katerem se nahajate v dopoldanskem času. Prav tako priporočamo,  da napišete mobilno številko, na kateri ste dosegljivi v dopoldanskem času, saj vas bo  kurir lahko poklical in se dogovoril z vami o načinu dostave. Telefonska številka je  uporabljena zgolj zaradi boljše kvalitete dostave. 

Paket vam kurir lahko dostavi na naslov, ki ste ga zapisali ob naročilu, lahko vam ga dostavi  na drug naslov, če vam tako bolj ustreza, lahko pa ga pusti tudi v Paketnem zabojniku na poslovalnici, kjer ga z osebnim dokumentom in s številko paketa prevzamete kar sami. 

V primeru plačila po povzetju se vam dodatno zaračuna strošek v višini 1,0 € (ne glede na  znesek naročila).

Prevzem v paketni trgovini ali na paketomatu: 

Za občasne pošiljatelje so GLS Paketne trgovine in Paketomati odlična rešitev za zanesljivo  paketno distribucijo. Služijo kot priročne prevzemne ali oddajne točke. GLS Paketne trgovine  imajo zelo dolge delavnike, GLS Paketomati pa so na voljo 24 ur na dan. V Sloveniji je več  kot 400 Paketnih trgovin in 45 Paketomatov. Plačilo na Paketomatih je možno zgolj S  KARTICO. Več o paketomatih si preberite TUKAJ. 

Vse Parcel Shop poslovalnice/paketomate in njihove delovne čase lahko vidite TUKAJ. 

*Od 1. 4. 2019 se zaračunavajo dodatni stroški ob dostavi v paketno trgovino PETROL. Če je  paket odposlan z odkupnino (po povzetju), stranka za prevzem paketa plača 1,5 . Če je  paket brez odkupnine (plačilo po predračunu, PayPal, kreditne kartice), stranka plača 0,45  za prevzem paketa. 

Odkupnino paketa lahko GLS kurirju ob dostavi plačate z gotovino ali s kreditno/debetno  kartico. Ob dostavi v Paketomat lahko plačate samo s kartico. 

V primeru neuspešnega poskusa dostave vam bo GLS kurir pustil sporočilo o prispeli  pošiljki. Na sporočilu je navedena številka paketa in telefonska številka GLS dostavne službe  (01 500 11 90) ter njihov elektronski naslov (info@gls-slovenia.com). 

V kolikor bi pri plačilu prišlo do kakršnih koli težav se kupci lahko obrnejo na informativni  oddelek preko e-mail naslova: info@socks-nogavice.si ali preko tel. 03 49 30 453. Zgornji načini plačil veljajo pri vseh ponudbah razen, če je drugače navedeno v sami  ponudbi. 

Pridržujemo si pravico, da pri določenih ponudbah poljubno omejimo načine plačila na  samo enega ali poljubno kombinacijo plačilnih načinov. Takšna sprememba bo jasno  zapisana pri sami ponudbi. 

Pri nakupih blaga in storitev, ki presegajo znesek 80,00 EUR, lahko prodajalec po lastni  odločitvi spremeni način plačila in o tem obvesti kupca. Kupca se lahko pozove na  predhodno plačilo po predračunu. Prodajalec lahko od kupca zahteva vnaprejšnje plačilo  kot zavarovanje k resnosti sklenitve posla. Višina predhodnega plačila je lahko od 50 % do  100 % vrednosti blaga ali storitve. Takšen način prodaje ne vpliva na kasnejše pravice  kupca, ki jih ta ima po teh splošnih pogojih in v skladu z aktualno zakonodajo. 

Naročila so v elektronski obliki shranjena na strežniku in kupcu dostopna v vsakem trenutku,  v njegovem uporabniškem profilu (Moj račun). Podjetje posluje na področju Republike  Slovenije. Izdelke pošiljamo na področje Republike Slovenije.

5. Cena ponudbe 

Cene vseh ponudb blaga ali storitev so vnaprej določene in vsebujejo DDV. Cene veljajo za vse kupce vendar le v času trajanja posamezne ponudbe in v primeru plačil  navedenih v teh pogojih ter samo na spletni strani Socks-nogavice. 

Cene veljajo do trenutka dobave izdelka. Pridržujemo si pravico do spremembe cen. Cene se zaokrožujejo na eno decimalno mesto. Ob uporabi kode za popust lahko zaradi  zaokroževanja pride do manjše razlike med ceno v košarici in končno ceno zaključenega  nakupa. 

Posebne kode za popust, kot so: koda za popust ob prvem naročilu, koda v e-knjižici,  poslovne ponudbe, izredne kode – opravičilo, tehnična napaka ipd., lahko kupec uporabi le  enkrat (pri enem naročilu). 

PROMO KODE: 

PROMO KODE ni mogoče izkoristiti na že znižane izdelke. Pri naročilu lahko izkoristite le ENO  kodo za popust.  

Vsaka stranka (z enim e-mail naslovom) lahko le enkrat uporabi aktualno (in aktivno) kodo  za popust. Najvišja vrednost naročila ob uporabljeni kodi je 500 €. 

6. Postopek registracije in nakupa na Socks-nogavice.si/.com 

Uporabnik lahko naročilo opravi kot gost ali kot registriran uporabnik. 

Da bi uporabnik lahko na spletni strani Socks-nogavice videl svojo zgodovino naroči, si  izdelke dodal med priljubljene in spremljal zalogo trenutno ne dobavljivih izdelkov, se mora  registrirati. Uporabnik poda svoje podatke, elektronski naslov, naslov za dostavo in ostale  podatke. Uporabniško ime se dodeli s strani Socks-nogavice in predstavlja elektronski  naslov uporabnika. Prvo geslo uporabnik prejme od Socks-nogavice , kasneje pa si  uporabnik geslo lahko poljubno spremeni. Geslo se prejme preko elektronske pošte. Z  registracijo se uporabniku omogoča nakup. 

– Uporabniku se dodeli uporabniško ime, ki je enako kot njegov elektronski naslov, in geslo  (geslo kasneje lahko spremeni). Na svoj elektronski naslov prejme geslo s katerim lahko  dostopa do svojega profila. 

– Uporabnik se odloči za ponujeno ponudbo, izbere način plačila in opravi nakup. – Ob zaključku ponudbe (po izteku določenega termina ali po nakupu vseh zalog), se  ponudba umakne s spletne strani ali se objavi informacija “ne dobavljiva količina”.

– Uporabnik lahko v zavihku “Moj račun” opravi vpogled v stanje naročil, zgodovino naročil  ter priljubljene izdelke. 

– Uporabniku se na elektronski naslov pošlje tudi informativno obvestilo o izvedenem  nakupu. 

– Nakup je opravljen, ko uporabnik izvede plačilo na pravilen način. 

Roki za plačilo: 

– pri plačilu s plačilno kartico ali platformo PayPal – 4 delovne dni, 

– preko UPN naloga – 7 delovnih dni. 

Ko rok za plačilo poteče, je naročilo avtomatsko preklicano. 

IRRO d. o. o. si pridržuje pravico, da iz kakršnih koli razlogov umakne izdelek ali storitev iz  ponudbe. 

Zloraba nakupa je kazniva. 

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v  čakalno vrsto. Kupec ima v roku do odpošiljanja blaga (status v pripravi) pravico do  odstopa od pogodbe na daljavo (naročilo je potrebno preklicati po elektronski pošti na  naslov info@socks-nogavice.si ali s klicem na telefonsko številko 03 49 30 453). Obvezno  je potrebno dopisati oziroma povedati številko naročila. Elektronski naslov s katerega  opravljate preklic naročila, se mora ujemati z elektronskim naslovom, ki je uporabljen pri  potrditvi nakupa. Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo.  Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca  na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po  elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med  kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Podrobnosti o pogodbi na  daljavo so vedno na voljo na strežniku www.Socks-nogavice.si/.com, kamor naročnik  dostopa z uporabniškim imenom in geslom, ki ga prejme ob prvem naročilu. Cene veljajo  v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. 

V kolikor kupec na poziv prodajalca ni poravnal zneska oziroma vnaprejšnjega plačila po  predhodnem predračunu, kot zavarovanje k resnosti sklenitve posla, se smatra, da kupec  ni sprejel ponudbe in da pogodba ni bila sklenjena. IRRO d. o. o. o tem nemudoma obvesti  kupca. 

Naročilo lahko (na strankino prošnjo) zadržimo do 7 delovnih dni (ob izbiri plačila po  povzetju ali če je naročilo že plačano). Ob preteku tega roka, bo naročilo odposlano. V 

kolikor naročila stranka ne želi prejeti, mora to sporočiti na e-mail naslov: info@socks nogavice.si ali tel. št.: 03 49 30 453. 

7. Varnost nakupa s plačilnimi karticami 

Nakup s plačilno kartico je varen, saj IRRO d. o. o. skrbi za tehnološka in organizacijska  sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Poskrbljeno je za  varne avtorizacije in transakcije s plačilnimi karticami, ki se vršijo v realnem času s  takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na  strežniku. 

8. Varovanje osebnih podatkov 

Pri registraciji ali nakupu kupec dovoli podjetju IRRO d. o. o., Stanetova ulica 19, 3000 Celje,  zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov v skladu z Zakonom o  varovanju osebnih podatkov. 

IRRO d. o. o. se zavezuje, da bo skrbno in v skladu z zakonodajo varovala podatke  uporabnikov. 

Podatki se zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika in za določen čas 5 let, če  Zakon o varovanju osebnih podatkov predvideva drugače, za čas kot ga predvideva. 

Osebni podatki se zbirajo za namen nemotene izvedbe naročil oz. ponudbe, komunikacijo  s kupcem, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev  ter, če se kupec tako odloči, za pošiljanje obvestil, novic in ponudb (preko e-mail-a) vse,  dokler ne pošljete zahteve za odjavo. V e-novicah je vključena tudi ekskluzivna ponudba, ki  je namenjena samo prijavljenim naročnikom. 

V tem okviru se zbirajo naslednji podatki: 

• IP naslov 

• ime in priimek 

• naslov stalnega ali začasnega prebivališča ter naslov za dostavo • telefonska številka 

• e-mail naslov 

• čas in datum registracije 

• arhiv komunikacije s spletno trgovino 

Podjetje IRRO d. o. o. spoštuje zasebnost uporabnikov spletne strani socks nogavice.si/.com in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih  brez privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih ne bo uporabilo drugače kot 

izključno za zgoraj navedene namene, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni  državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri  poslovanju s strani uporabnika spletne strani. IRRO d. o. o. lahko podatke posreduje samo  pogodbenemu obdelovalcu podatkov. Dostavni službi GLS Slovenia bomo tako zaupali ime  in priimek uporabnika, naslov za dostavo, telefonsko številko ter e-mail naslov. 

Zaupanje zahvaljujoč visokim varnostnim standardom 

Spletna stran socks-nogavice.si/.com za prenos podatkov uporablja SSL varnostni sistem  (Secure Socket Layer) in 128-bitno šifriranje (kodiranje). Omenjena tehnologija zagotavlja  najučinkovitejšo zaščito, ki jo uporabljajo tudi najuspešnejše banke, da bi zaščitile vse  spletne bančne podatke. Uporabo šifriranega prenosa podatkov na spletni strani boste  prepoznali po simbolu zaklenjene ključavnice, ki se nahaja na dnu vrstice stanja vašega  brskalnika. 

Uporabnik je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov, na način, da poskrbi za  varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno)  zaščito svojega računalnika. 

Zbirka osebnih podatkov je zavedena na spletni strani informacijskega pooblaščenca  (www.ip-rs.si). 

Vedno imate pravico do brezplačnih informacij, kjer lahko preverite pravilnost vaših  shranjenih podatkov. Če želite, se lahko obrnete na info@socks-nogavice.si in nam pošljete  vašo zahtevo po e-pošti ali navadni pošti. Po posredovanju informacij bodo vsi popravki,  zaprtja ali izbrisi – v kolikor so v skladu z zakonom – izvedeni. 

9. Komunikacija z uporabniki 

Komunikacija z uporabniki socks-nogavice.si/.com poteka preko spletne strani in preko  elektronskih sporočil torej preko sredstev komunikacij na daljavo, v izjemnih primerih tudi  telefonsko oz. po pošti. Komunikacija z uporabniki poteka tudi preko družabnih omrežij na  katerih je registriran profil Socks-nogavice. 

Uporabnik za določeno ponudbo izve na internetni strani www.socks-nogavice.si/.com ali  pa preko oglasnih sporočil v tiskanih, elektronskih ali spletnih medijih. Ponudba na spletni  strani bo sestavljena na način, da bo iz njenega sporočila jasno in razvidno, da gre za  ponudbo blaga ali storitev z določenimi popusti, akcijami ali ugodnostmi ter pogoji, pod  katerimi bo možno pridobiti določeno ponudbo. 

Uporabnik se lahko naroči na prejemanje e-novic in se od prejemanja tudi na enostaven  način odjavi. Obvestila zajemajo informacije o aktualnih ali bodočih ponudbah, promocijo socks-nogavice.si/.com ter druga oglasna sporočila socks-nogavice.si/.com ali njenih  partnerjev. Za prejemanje obvestil se smatra, da je potrebna osebna privolitev in  prejemanje ni možno v kolikor pri registraciji uporabnik to ne označi ali se na drug način ne  prijavi na prejemanje. 

10. Osnovne informacije za uporabnike 

Na spletni strani socks-nogavice.si/.com se nahajajo informacije o podjetju, ki upravlja s  spletno stranjo. Te informacije so ime in sedež podjetja, kontakti ter druge potrebne  informacije, najmanj pa tiste, ki jih zahteva zakonodaja. 

Uporabniki bodo našli tudi informacije blaga ali storitev, pogoje dostave, veljavnosti  ponudb in ostale informacije. 

Uporabniki, ki imajo kakršna koli vprašanja v zvezi s ponudbo lahko ta vprašanja zastavijo  preko spletne strani. Preko e-maila, telefonsko ali preko družabnih omrežij. Način  zastavljanja bo obrazložen na sami spletni strani, v družbenem omrežju ali drugače. Socks nogavice.si/.com lahko ta vprašanja skupaj z odgovori tudi objavi. V kolikor bo potekala  avtomatična objava si socks-nogavice.si/.com pridržuje pravico izbrisa teksta, ki je žaljiv,  nezakonit, nemoralen ali kazniv. 

Vprašanja in ostali teksti izražajo mnenje njihovega avtorja in socks-nogavice.si/.com se  od odgovornosti ograjuje. 

Vprašanja v zvezi s ponudbami ali druga vprašanja je možno pošiljati preko e-mail naslova  info@socks-nogavice.si ali zastavljati preko telefonske 03 49 30 453 ob delavnikih med 8.  in 15. uro. 

11. Pritožbe in spori 

IRRO d. o.o. se bo trudila vsako nejasnost, pripombo ali pritožbo razrešiti v čim krajšem  možnem času, pri tem pa bo spoštoval zakonodajo (Zakon o varstvu potrošnikov) in se po  najboljših močeh trudila doseči dogovor. 

Pripombe in pritožbe sprejema administrativni oddelek, obravnava pa jih pravna služba.  Uporabnikom so na voljo naslednji kontakti: 

– pisno na naslov IRRO d. o. o., Stanetova ulica 19, 3000 Celje, Slovenija – pisno na elektronski naslov info@socks-nogavice.si 

– telefonsko na številko 03 49 30 453

Postopek obravnave je zaupen. V kolikor dogovor ne bo mogoč je za spore pristojno stvarno  sodišče v Celju. Reklamacije v zvezi s kvaliteto ali izpeljavo same ponudbe se rešujejo med  kupcem in IRRO d. o. o. 

12. Odveza odgovornosti 

Spletna stran socks-nogavice.si/.com deluje na način kataloške prodaje blaga in storitev.  Kljub trudu za čim večjo točnost in ažurnost ponudbe se lahko zgodi, da se podatki o blagu  in storitvi ter ceni spremenijo tako hitro, da jih ne utegnemo popraviti in se še vedno  nespremenjeni nahajajo na spletni strani. V primeru naročila za takšno blago ali storitev  podjetje kupca obvesti o spremembah in nakup prekliče, oz. mu omogoči preklic naročila  ali se dogovori za kakšno drugo možnost. 

V primeru, da je stranka naročila ne dobavljiv izdelek, podjetje stranko obvesti o  spremembi in odstranitvi izdelka iz naročila. Stranka se lahko odloči za zamenjavo ali  preklic naročila. V primeru, da je stranka že plačala za ne dobavljiv izdelek, se ji kupnina  zanj nemudoma vrne na njen TRR račun, PayPal račun ali kreditno kartico. Čas dostave se  zaradi ne dobavljivosti izdelka lahko podaljša. 

Pridržujemo si pravico do tipografskih napak in napak, ki bi izhajale iz nenamernega  nepravilnega delovanja informacijsko-tehničnega sistema spletne strani. Podjetje ne odgovarja za točnost podatkov, vnesenih s strani kupca.. 

13. Dostava 

Dostava naročila traja od 2 do 3 delovne dni – med vikendi in prazniki ni dostave

– Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku. 

– Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS. 

– Strošek pošiljanja je določen in znaša 4,00 € z DDV. Ob nakupu nad 40 € je poštnina  BREZPLAČNA. 

– V primeru plačila po povzetju se vam dodatno zaračuna strošek v višini 1,0 € (ne glede  na znesek naročila). 

– Naš partner pakete dostavlja v dopoldanskih urah na naslov, vnesen ob oddaji naročila. – Ker dostavna služba artikle dostavlja v dopoldanskih urah, se lahko odločite tudi za  dostavo na katero koli drugo ime ali naslov. 

– Če vas v času dostave ni na predvidenem mestu (podjetje, pisarna, itd.), bo kurir pustil  sporočilo, na katerem bodo navodila za poznejši prevzem. 

– Če kupec blaga ne prejme v nekaj dneh od odpošiljanja, o tem nemudoma obvesti  ponudnika. 

– Ponudnik v tem primeru ugotovi vzroke in o tem obvesti kupca.

V kolikem času dobim naročen izdelek? 

Naročilo bo dostavljeno v roku 23 delovnih dneh, v kolikor je naročilo oddano v ponedeljek  do 11:00, od torka do petka do 13:00. Med vikendi in prazniki NI dostave. 

Do podaljšanja časa dostave lahko pride zaradi izrednih razmer, na katere nimamo vpliva  (nesreče, razmere na cestah, prazniki, napake, napačno zapisani naslovi …). 

Koliko znašajo stroški dostave? 

Strošek poštnine je fiksen (4,00 €) in ni odvisen od količine naročenih izdelkov. Ob nakupu  nad 40 € je poštnina BREZPLAČNA. Odkupnino paketa lahko GLS kurirju ob dostavi plačate  z gotovino ali s kreditno/debetno kartico. V primeru neuspešnega poskusa dostave vam  bo GLS kurir pustil sporočilo o prispeli pošiljki. Na sporočilu je navedena številka paketa in  telefonska številka GLS dostavne službe (01 500 11 90), ter njihov elektronski naslov  (info@gls-slovenia.com). V primeru plačila po povzetju, se vam dodatno zaračuna strošek  v višini 1,0 € (ne glede na znesek naročila). 

Prevzem na paketomatu: 

Za občasne pošiljatelje so GLS Paketne trgovine in Paketomati odlična rešitev za zanesljivo  paketno distribucijo. Služijo kot priročne prevzemne ali oddajne točke. GLS Paketne trgovine  imajo zelo dolge delavnike, GLS Paketomati pa so na voljo 24 ur na dan. V Sloveniji jih je več  kot 400 Paketnih trgovin in 45 Paketomatov. Plačilo na Paketomatih je možno zgolj S  KARTICO. Več o paketomatih si preberite TUKAJ. 

• Vse Parcel Shop poslovalnice/paketomate in njihove delovne čase lahko  vidite TUKAJ. 

Odkupnino paketa lahko GLS kurirju ob dostavi plačate z gotovino ali s kreditno / debetno  kartico. Ob dostavi v Paketomat lahko plačate samo s kartico. 

V primeru neuspešnega poskusa dostave vam bo GLS kurir pustil sporočilo o prispeli  pošiljki. Na sporočilu je navedena številka paketa in telefonska številka GLS dostavne  službe (01 500 11 90), ter njihov elektronski naslov (info@gls-slovenia.com). 

Kako lahko prevzamem izdelke preko dostavne službe GLS? 

Plačila po povzetju (Odkupnino paketa lahko GLS kurirju ob dostavi plačate z gotovino ali s  kreditno/debetno kartico): 

Dostava naročenih izdelkov v naši spletni trgovini se izvede v najkrajšem možnem času in  je odvisna od razpoložljivosti izdelkov. Izdelke bomo dostavili na naslov preko dostavne 

službe GLS, katerega ste navedli ob registraciji oz. nakupnem postopku, priporočamo vam,  da navedete naslov na katerem se nahajate v dopoldanskem času. Prav tako priporočamo  da napišete mobilno številko, na kateri ste dosegljivi v dopoldanskem času, saj vas bo kurir  lahko poklical in se dogovoril z vami o načinu dostave. Telefonska številka je uporabljena  zgolj zaradi boljše kvalitete dostave. 

Paket vam lahko dostavi na naslov, ki ste ga zapisali ob naročilu, lahko vam ga dostavijo  na drug naslov, če vam trenutno tako bolj ustreza, lahko pa ga tudi dostavijo v Parcel Shop  poslovalnico ali paketomat, kjer ga z osebnim dokumentom in s številko paketa  prevzamete kar sami. 

Naročeno blago dostavljamo na področju Republike Slovenije. 

Poškodbe pri dostavi 

Kupec naj pri prevzemu pošiljke pregleda njeno vsebnost. V primeru poškodb pošiljke  kupec celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki) vrne na naslov IRRO d. o. o., ta pa  mu bo zagotovila nadomestno pošiljko. 

14. Pravica do odstopa kupca od pogodbe 

Smatra se, da je nakup izveden preko Pogodbe na daljavo. Jezik v katerem se sklepa  Pogodba, je SLOVENŠČINA. 

OPIS PRAVICE DO ODSTOPA OD POGODBE: 

Kupec lahko zahteva (pisno, po elektronski pošti, po telefonu ali osebno) pogodbo na  daljavo in jo lahko prejme po pošti na svoj naslov, v elektronski obliki preko elektronskega  sporočila ali jo osebno prevzame na sedežu podjetja. 

Kupec ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh od oddaje naročila podjetju sporoči, da  odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. V kolikor je  kupec blago že prejel, ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prejema podjetju pisno  sporoči, da želi blago vrniti. Če je kupec blago že plačal, mu mora podjetje vrniti plačano  kupnino nemudoma oziroma najpozneje v roku štirinajstih (14) dni po prejemu sporočila o  odstopu. Ponudnik lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali  dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi  možnost, da samo prevzame vrnjeno blago. 

V primeru odstopa od pogodbe bo IRRO d. o. o. nemudoma oz. najpozneje v štirinajstih (14)  dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrnila vsa prejeta plačila. Kupec mora  artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel 

uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi za to bil kriv kupec.  Kupec artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec sme opraviti  ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega  stanja. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica  ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Kupec  nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil  izdelan po natančnih navodilih kupca, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam,  ki zaradi svoje narave ni primeren za vračilo, ki je hitro pokvarljiv ali kateremu je že potekel  rok uporabe. Možnosti odstopa od pogodbe ni pri nakupu programske opreme ali avdio in  video nosilcev, če je kupec odprl varnostni pečat. 

Blago vam zamenjamo tudi v primeru, če smo vam zaradi naše napake odposlali  napačen izdelek. Celoten znesek kupnine (vključno s stroškom dostave) vam vrnemo  takoj po prejetju vrnjenega blaga. 

KUPEC NIMA PRAVICE DO ODSTOPA OD POGODBE IN VRAČILA IZDELKOV V PRIMERU: 

– izdelkov, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki  lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe; 

– izdelkov, ki so bili izdelani po natančnih navodilih uporabnika; 

– izdelkov, ki so bili prilagojeni uporabnikovim osebnim potrebam; 

– izdelkov, ki so hitro pokvarljivi ali katerim je že potekel rok uporabe. 

Obrazec za odstop kupca od pogodbe se nahaja TUKAJ. 

15. Stvarna napaka 

Kupec lahko svoje pravice iz naslova stvarne napake uveljavlja, če o napaki obvesti  prodajalca (IRRO d. o. o.) v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec  mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar  pregleda. Obvestilo o napaki lahko kupec prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu  prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa  zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. Prodajalec ne odgovarja za stvarne  napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve (2) leti, odkar je bila stvar izročena.  Če je predmet pogodbe med prodajalcem in kupcem rabljena stvar, prodajalec ne  odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine eno (1) leto, odkar je  bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi  v roku šest mesecev od izročitve.

Napaka je stvarna: 

• če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet; • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje,  ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana; 

• če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma  predpisane; 

• če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil  vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila. 

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob  upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali  proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem. 

Kupec, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati,  da: 

• odpravi napako na blagu ali 

• vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali 

• blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali 

• vrne plačani znesek. 

Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi ni sporna, bo  podjetje (IRRO d. o. o.) čim prej, vendar najpozneje v roku osmih (8) dni ugodila kupčevi  zahtevi za uveljavljanje stvarne napake. V kolikor je obstoj napake na blagu oziroma  nepravilnost pri opravljeni storitvi sporen, bo podjetje (IRRO d. o. o.) najpozneje v osmih (8)  dneh pisno odgovorilo na kupčevo zahtevo za uveljavljanje stvarne napake. 

Vrnjeno blago pošljite na naš naslov: 

IRRO d. o. o. 

Stanetova ulica 19, 3000 Celje 

Obrazec za uveljavljanje stvarne napake se nahaja TUKAJ. Obrazec izpolnite in ga vrnite  po elektronski pošti info@socks-nogavice.si ali natisnjenega na naš naslov: IRRO d. o. o.,  Stanetova ulica 18, 3000 Celje 

Pravico do vračila kupnine v primeru stvarnih napak natančneje urejajo določila Zakona o  varstvu potrošnikov.

16. Reševanje pritožb in sporov 

Podjetje IRRO d. o. o. se bo trudila vsako nejasnost, pripombo ali pritožbo razrešiti v čim  krajšem možnem času, pri tem pa bo spoštovalo zakonodajo (Zakon o varstvu potrošnikov)  in se po najboljših močeh trudila doseči dogovor. 

Pripombe in pritožbe sprejema administrativni oddelek, obravnava pa jih pravna služba. Uporabnikom je na voljo več načinov kontaktiranja: 

– pisno na naslov IRRO d. o. o., Stanetova ulica 19, 3000 Celje 

– pisno na elektronski naslov info@socks-nogavice.si 

– klic na telefonsko številko 03 49 30 453– klicni center vam je na voljo ob delavnikih, od  ponedeljka do petka od 8. do 15. ure 

Postopek obravnave je zaupen. V kolikor dogovor ne bo mogoč je za spore pristojno stvarno  sodišče v Celju. 

Podjetje IRRO d. o. o. bo v petih delovnih dneh potrdilo, da je prejelo pritožbo, sporočilo  kupcu, kako dolgo jo bo obravnavalo, in ga vseskozi obveščalo o poteku postopka.  Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno  reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki  nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora  pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni  spori rešijo sporazumno. 

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega  reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga  potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.  IRRO d. o. o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju  Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno  reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na  povezavi TUKAJ

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe  (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških  sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

17. Nagradne igre v organizaciji podjetja IRRO d.o.o. 

Podjetje IRRO d. o. o. organizira izvedbo nagradnih iger na družbenih omrežjih in spletni  strani Socks-nogavice.si/.com. Splošne pogoje sodelovanja najdete TUKAJ

Zadnja sprememba splošnih pogojev: 7. 3. 2023.